Projectes

Inici / Projectes / SI (Salut Integral)

Salut integral

El programa SI és un programa de Salut Integral en el qual participa la nostra escola des de fa quatre cursos. Aquest  programa, impulsat pel Dr. Valentí Fuster, pretén promoure la salut a partir dels hàbits saludables que treballem amb els nostres alumnes des de diferents vessants: alimentació, cos i cor, activitat física i gestió emocional.

Actualment, tots els alumnes d’educació infantil i cicle inicial ( aquest curs han començat també a 3r de primària) treballen de forma sistemàtica al llarg del curs continguts referents a la salut integral.

Cadascun dels temes a treballar (anomenats reptes), inclou una primera part més teòrica, una part d’experimentació, i una última part de reflexió d’allò que hem après.

  •  A Educació Infantil es treballen els continguts del programa de forma vivencial a partir d’un repte per a cada trimestre..
  • A Cicle Inicial s’utilitza un quadern elaborat per a treballar els continguts al llarg del curs de forma interdiciplinar a partir de vuit reptes

La promoció d’hàbits saludables implica la participació de les famílies. Així, al llarg del curs es proposen reptes en família per a treballar a casa.

Cada any celebrem la setmana de la salut, amb en Càrdio com a protagonista, fent tota una sèrie d’activitats interdisciplinars; cartells enunciatius, esmorzars i berenars saludables, activitats conjuntes de ball, de relaxació….i acabem ballant tots junts la cançó del Càrdio!